Eikelunden

Prosjektet består av 30 eneboliger, tomannsboliger og rekkehus. Tomten ligger i spesielt naturskjønne omgivelser på Tveiterås. I syd ligger Myravannet, i vest en rekke store eiketrær og i øst ligger Rambjøra landskapsvernområde. Tvers gjennom tomten går det i dag en bekk som er lagt i rør og en populær turvei.

Kimer i prosjektet:

Første kime handler om landskapsrommet, omgivelsene og almennheten. Grepet på tomten er å legge bebyggelsen ut på sidene mot terrenget slik at det sentrale flate området ligger igjen til åpning av bekk, biologisk korridor, gangvei og rekreasjon.

Neste kime vi har valgt er å forme byggene over et felles temma med sokkel i tegl, hovedvolum i mørkt tre og tak av gjenbrukte takpanner fra stedet. Materialpaletten skal spille opp mot stedets og naturens kvaliteter og gjennom dette tone ned byggene.

Den siste kimen handler om å bevare de flotte eikene på stedet. Dert byggene ligger tett på de gamle eikene bygges nye hus på eksisterende grunnmurer slik at vi ikke kommer i konflikt med trærnes rotsoner.

Lokasjon

Bergen, Norge

Status

Pågående

Kunde

Opphus

Eikelunden arkitektur og landskap Kime Bergen
Eikelunden Prosjektet Kime arkitektur hus bolig